Meet the Nordic Asia Team - Ara Mustafa

2021-04-08Nordic Asia Team
Follow us on:YoutubeTwitterLinkedIn

Berätta kort om dig själv och din bakgrund?

Jag är nog mest känd för min roll som programledare på EFN TV där jag jobbat och till viss del fortfarande jobbar kvar. Innan EFN studerade jag företagsekonomi på Stockholms Universitet och jobbade parallellt på Boliden och mattelärare för elever i ÅK9. Som programledare på EFN får man äran att träffa många intressanta gäster och flertalet av dem riktade sig mot tillväxtmarknader, via de fick jag upp ögonen för Asien. Med tiden insåg jag hur otroligt spännande Kina var som marknaden och nu är jag här.

Varifrån kom idén att bli en del av Nordic Asia?

Jag fick höra talas om Nordic Asia av Johan Roslund som gästad ofta när jag var programledare på EFN. Fick kontakt med Yining Wang, vd på Nordic Asia, när han gästade ett av mina program ihop med Johan Roslund. Några månader senare tog Yining kontakt med mig om detta jobb och på den vägen hamnade jag här.

Vilka utmaningar på marknaden tror du Nordic Asia kan lösa?

Det är svårt, speciellt som privatperson, att investera i Kina. Det vet jag då jag själv är en privatperson som investerat i Kina. Därefter finns det en utmaning att hitta rätt aktier i Kina. För absolut, det finns mängder av aktier som är listade i landet men utmaningen är att sålla och förstå bolagen i detalj när man själv sitter på andra sidan jorden. Det problemet löser dock Nordic Asia exemplariskt genom att ha ett helt team på plats i Shanghai. Jag tror väldigt mycket på idén att vara på plats när man ska sålla aktier.

Vilka erfarenheter och egenskaper tar du med dig till Nordic Asia och vad blir din roll?

Jag älskar att förklara och ha kontakt med tittare. Det jag ska göra är att samla information från vårt duktiga research-team i Shanghai och förmedla det pedagogiskt för oss i Sverige. Kan exempelvis vara att förklara varför vi investerar i kinesiska sås-företaget Haitian och varför soja- och ostronsås är hett i Kina. Det handlar mycket om att skapa medvetande om de intressanta kinesiska aktierna som finns i vår portfölj eller som vi bevakar för att eventuellt köpa in i vår portfölj.

Vad tycker du gör Nordic Asia unikt och vad är din vision för bolaget?

Jag tror det hela är ganska okomplicerat, vi har i Sverige en otrolig stark investmentbolagskultur och nu ska det utvidgas med ett svenskt investmentbolag med inriktning mot Kina vilket gör oss unika. Jag tror på sikt att Nordic Asia kan bli ett Kinnevik fast mot kina.

Follow us on:YoutubeTwitterLinkedIn

Kontakta oss

Vill du investera, få mer info eller bara vill ha svar på någon fråga? Kontakta oss nedan.

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att din e-postadress sparas för att ta emot våra marknadsföringserbjudanden i enlighet med vår sekretesspolicy.

Thomas Nordén
Head of Investor Relations

Stockholm OfficeNordic Asia Group 1987 AB Sankt Eriksgatan 63 B 112 34 Stockholm www.nordicasiagroup.com
Shanghai OfficeNordic Asia Group 1987 AB Huaxia Bank Building 1207 256 Pudong S Rd, Lu Jia Zui, Pudong, Shanghai