VD har ordet

2021-03-31Nordic Asia
Follow us on:YoutubeTwitterLinkedIn

“Vi vill bygga nästa generationens nordiska investmentbolag med fokus på den digitala konsumenten i Kina”

Yining Wang – Grundare och VD – 2a generationens svensk-kines

  • Tidigare på Melker Schörling Investment AB
  • Tidigare affärsområdeschef ASSA ABLOY APAC med bas i Hong Kong
  • Vinnare av CFA Global Research Challenge EMEA Champion och Global Finalist 2012
  • Masterexamen i redovisning och finans vid Handelshögskolan i Stockholm

Bäste investerare

Som nordisk investerare har jag likt många varit fascinerade av Kinas snabba utveckling och på senare år har jag med egna ögon beskådat Kinas pågående skifte till en konsumentledd ekonomi. I Kinas växande inhemska marknad med mer än 1,4 miljarder konsumenter och mer än en miljard aktiva smartphone-användare har vi sett framväxten av den nya tidens digitala bolag såsom Alibaba, Tencent, JD.com, Meituan, Xiaomi med fler inom Kinas dynamiska ekosystem inom digitala tjänster och konsumtion. Tyvärr har vi i Norden alldeles för låg kännedom kring bolagen och därmed en mycket låg exponering till denna snabbväxande sektor i världens näst största konsumentmarknad. Det är ett stort och växande problem som vi vill lösa för nordiska investerare.

Vår vision och affärsidé

Vår vision är att vara den drivande kraften i Norden för nordiska investerare att ta vara på investeringsmöjligheterna i den växande inhemska marknaden i Kina. Vi vill bygga nästa generationens nordiska investmentbolag med fokus på den digitala konsumenten i Kina och vår affärsidé är att äga marknadsledande bolag med exponering mot den växande inhemska marknaden.

Strategi och verksamhetsbeskrivning

Nordiska investmentbolag har över tid varit mycket framgångsrika och en mycket bra investering för deras investerare. Jag tror styrkan i våra investmentbolag är framförallt att de drivs av mycket duktiga entreprenörer och investerare med operativ erfarenhet med koncentrerade innehav, långsiktigt ägande och god insyn i bolagen. Vi avser att tillämpa denna nordiska investmentbolagsmodell gentemot denna växande marknad och äga bolagen över en längre tid som endast är i början av sin långsiktiga tillväxtresa.

Våra styrkor och unika kompetensgrund

Nordic Asia är ett nytänkande investmentbolag med stark lokal marknadskännedom. Tack vare vår svensk-kinesiska bakgrund och erfarenhet har vi en fot i båda regionerna och kan därmed kombinera nordiska rötter med stark lokal marknadsförankring. Vi har idag ett investeringsteam på plats i Shanghai, med närhet till våra bolag och ett brett analytikernätverk lokalt. Vi tillämpar en nordisk långsiktig investeringsfilosofi och fokuserar på bolagens långsiktiga potential i den marknad som bolaget agerar i. Vidare med vår egen bakgrund som entreprenörer och operativa chefer har vi god förståelse för vikten av incitamentsprogram i bolagen och lägger extra fokus på ägarledda samt familjeägda bolag. Vi har en unik kompetensgrund för att skapa den nya generationens investmentbolag där vi tar våra nordiska rötter till en den kinesiska marknaden med växande digitala konsumenter.

Vår målsättning +15% årlig avkastning med 0,4-0,6 i betavärde mot OMX Stockholm PI

Med denna bakgrund har vi byggt upp Nordic Asia där vi sätter den moderna digital kinesiska konsumenten i vårt fokus och utifrån dess långsiktiga behov äger vi idag tjugo noterade portföljbolag fördelat på kärninnehav och tillväxtbolag. Vår målsättning är att skapa +15% årlig avkastning med låg marknadskorrelation till den svenska börsen och att ni som investerare ska enkelt kunna få exponering mot detta segment genom att äga aktier i ett svenskt investmentbolag med fasta förvaltningskostnader, hög grad av transparens och fokus på aktieägarevärde. Resan har hittills gått snabbt och vi är mycket tacksamma för den positiva feedbacken från våra befintliga investerare. Vi avser att efter denna Pre-IPO notera oss på First North under slutet av året och hoppas innerligen att få möjligheten att få serva er i vår långsiktiga tillväxtresa tillsammans i Kinas historiska skifte mot en konsumentledd ekonomi.

Follow us on:YoutubeTwitterLinkedIn

Kontakt

Vill du veta mer om Nordic Asia och vår verksamhet?

E-post: thomas@nordicasiagroup.com

Eller fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig

Genom att fylla i nedan formulär samtycker du till att personuppgifterna behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Thomas Nordén
Head of Investor Relations