Nordic Asia välkomnar ny styrelse

2021-10-25Nordic Asia
Follow us on:YoutubeTwitterLinkedIn

Detta är ett utdrag ur det officiella pressmeddelandet. Se fullständiga pressmeddelandet här.

Nordic Asia Investment Group har på extra bolagsstämman måndagen den 25 oktober 2021 valt in tre nya styrelseledamöter varav en till ordförande.

Michael Thurow har blivit invald som styrelseordförande och ersätter Gabriella Krook Eriksson som övergår till att vara styrelseledamot. Vidare har Jonas Olavi och Johan Roslund antagits som nya styrelseledamöter. Yining Wang kvarstår som styrelseledamot.

Michael Thurow är född 1957 och är för närvarande ordförande för Aventura Group AB (publ), en e-handels- och varumärkesaccelerator med bas och huvudsakliga verksamheten i Kina noterat på Nasdaq OMX First North Growth Market samt senior rådgivare på InterChina Partners, ett ledande företag inom M&A och strategi med bas i Shanghai. Han har tidigare under en 20-års period innehaft en rad ledande befattningar inom SEB och VD för Marsh AB Sweden, en global ledare inom försäkringsmäkleri. Vidare har Michael Thurow bott och arbetat inom APAC regionen i mer än 10 år varav 5 år i Kina.

”Det har varit riktigt spännande att ha fått följa Nordic Asia sedan bolaget startades och jag är imponerad av ledningens förmåga att leda bolagets snabba tillväxt hittills. Nu går bolaget in i en ny fas och jag ser mycket fram emot att få stötta bolagets ledning samt leda styrelsearbetet i Nordic Asia Investment Group framöver”. – Michael Thurow

Jonas Olavi är född 1967 och har lång erfarenhet från ledande befattningar inom finansbranschen. Han är för närvarande allokeringschef och globalfondsförvaltare på Alpcot och driver den populära podden Börssnack. Han har tidigare varit Allokeringschef och förvaltare på Alfred Berg och dessförinnan chefsaktiestrateg på Nordea.

”Jag har varit fascinerad av Kinas tillväxt under en längre period. Trots en del kortsiktiga orosmomentet är den långsiktiga tillväxttrenden mycket stark. På längre sikt finns det en god möjlighet att den inhemska konsumentmarknaden i Kina kommer att passera USA som världens största konsumentmarknad. Detta skifte sker just nu, men tyvärr har vi i Norden mycket låg allokering till denna marknad och svårigheter att tyda samt genomtränga bolagen på distans. Nordic Asia avser därmed att via sitt investmentbolag erbjuda en direkt exponering till tillväxtbolagen i den kinesiska marknaden samt avkoda bolagen och marknaden via ledningens expertis och lokala analytiker på plats. Jag ser mycket fram emot att få stötta bolagets ledning via styrelsearbete framöver samt än mer genomtränga denna geografiska marknad med stor potential framöver”. – Jonas Olavi

Johan Roslund är född 1987 och har arbetat med investeringar både i noterade och onoterade bolag. Senast som fondförvaltare på GP Bullhound och tidigare med fintech-investeringar på NFT Ventures vilket inkluderade flera styrelseuppdrag. Johan har även varit CFO för två bolag samt styrelseordförande för Unga Aktiesparare och ordförande för kommittén som förvaltar Aktiespararnas aktieportfölj.

”Det känns spännande att förstärka styrelsen via en kombination av operativ samt förvaltningserfarenhet och kompetens som Michael, Jonas, och Johan bidrar med. Deras erfarenhet och nätverk kommer att komplettera den befintliga styrelsen väl och stötta bolagets ledning för att driva Nordic Asia framåt.” – Yining Wang, VD

Follow us on:YoutubeTwitterLinkedIn

Kontakt

Vill du veta mer om Nordic Asia och vår verksamhet?

E-post: thomas@nordicasiagroup.com

Eller fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig

Genom att fylla i nedan formulär samtycker du till att personuppgifterna behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Thomas Nordén
Head of Investor Relations

Stockholm Office

Nordic Asia Investment Group 1987 AB

Sankt Eriksgatan 63 B, 5tr

112 34 Stockholm

www.nordicasiagroup.com

Shanghai Office

Nordic Asia Huaxia Bank Building

1207 256 Pudong S Rd,

Lu Jia Zui, Pudong, Shanghai